Even voorstellen

Betty de Heij / Jos van Unen:

DSC00294.jpegMijn naam is Betty de Heij,   ben psychosociaal- en relatietherapeut. Dit werk doe ik sinds 2003. Daarvoor ben ik 20 jaar werkzaam geweest in het onderwijs.

De 4-jarige  afgeronde HBO-opleiding tot Psychosociaal werkende/therapeut(e) aan de Psychosociale Faculteit van Academie Gradatim kwam tegemoet aan mijn behoefte aan een omslag in mijn persoonlijke groei en heeft de verdere koers in mijn leven bepaald.

Mijn eigen bewogen ontwikkelingsproces heeft me gebracht tot waar ik nu ben met als voornaamste kernkwaliteiten gevoeligheid, helderheid, betrokkenheid en rust.

Mijn kracht ligt in het motiveren en inspireren van mensen waarbij ik hoofd en hart combineer. Daarnaast kan ik ook kritisch  zijn, maar altijd positief en opbouwend.

Door diverse bij- en nascholingen/trainingen ben ik verder en meerdere malen gecertificeerd op het gebied van Partnerrelatietherapie,  E.M.D.R., Ontwikkelingsgericht Coachen, NLP, Transactionele Analyse, Mindfulness, Psychodrama, Oplossingsgerichte Gesprekstherapie en Medische Basiskennis Fysiologie, Anatomie en Pathologie.  In 2016 heb ik het diploma Psychosociale Basiskennis volgens de PLATOtermen behaald.   In 2020  heb ik me bijgeschoold  en ben  ik gecertificeerd in:  Narcisme binnen relaties en Positieve  Psychologie bij het Opleidingsinstituut Hupper. De meest recente bijscholing betreft Relatietherapie: IBCT - Integrative Behavioural Couple Therapy : Uitgangspunt hierbij is: Accepteer wat je niet kunt veranderen en steek je energie in zaken die zich wel in positieve zin laten veranderen.

Naast het werken in mijn eigen praktijk heb ik jarenlang  gewerkt in de Eerstelijnshulpverlening met slachtoffers van onder meer geweldsmisdrijven (waaronder slachtoffers van relationeel/huiselijk geweld) en zedenmisdrijven bij Slachtofferhulp Nederland. Hierdoor heb  ik veel expertise opgebouwd voor hulp bij traumaverwerking a.d.h.v.richtlijnen van het Instituut voor Psychotrauma (IVP). Ook heb ik veel positieve resultaten geboekt met het werken met de zeer effectieve traumatherapie EMDR.

Wat kun je verwachten:

Mijn deskundigheid wordt gewaarborgd door de wettelijke beroepsregistratie als Psychosociaalwerkende  geaccrediteerd door de NFG-Nederlandse Federatie Gezondheidszorg en de VPMW-Vakgroep Psychosociaal en Maatschappelijk Werk. Tevens sta ik ingeschreven bij het RBCZ-  Register Beroepsoefenaren Complementaire Gezondheidszorg

CO-THERAPIE:

Er bestaat binnen deze Praktijk bij Relatietherapie de mogelijkheid te kiezen voor een vrouwelijke  èn een mannelijke therapeut 

Als u  een gelijkwaardige verhouding wilt binnen de therapie : een man en een vrouw tegenover een vrouwelijke therapeut en een mannelijke therapeut, dan kunt u hiervoor kiezen en deze mogelijkheid bij aanmelding aangeven.

P1010031.JPGMijn naam is Jos van Unen ,  relatietherapeut.

Ik ben van 1984 tot en met 1989 opgeleid tot maatschappelijk werker aan de Sociale Academie te Amsterdam. Jarenlang heb ik in deze functie gewerkt bij de Gemeente Hoorn. 

  Naast mijn werk als relatietherapeut  ben  ik  medewerker bij de Luisterlijn.

Ik ben bijgeschoold en gecertificeerd in Geweldloze communicatie 

 Mijn werkstijl is flexibiliteit, empathie, out- of - the box denken en het scheppen van een veilige  sfeer om  naast gedragsmatige- en  emotionele,  ook eventuele  sexuele problematieken  bespreekbaar  te maken en ruimte te geven.

Momenteel verdiep ik mij in de EFT:  Emotional Focused couple Therapy van Sue Johnson en de IBCT: the Integrated Behavioral Couple Therapy (Andrew Christensen/Neil Jacobson), de nieuwste relatietherapiemethodiek

 Ik wil u en uw partner graag helpen  uw relatieproblemen uit te diepen en tot een oplossing te brengen.