Over mij

Over mij

mam.jpgMijn naam is Betty de Heij, ben psychosociaal-  en relatietherapeute, coach en counselor. Dit werk doe ik sinds 2003. Daarvoor ben ik 20 jaar werkzaam geweest in het onderwijs.

De 4-jarige  afgeronde HBO-opleiding tot Psychosociaal werkende/therapeut(e) aan de Psychosociale Faculteit van Academie Gradatim kwam tegemoet aan mijn behoefte aan een omslag in mijn persoonlijke groei en heeft de verdere koers in mijn leven bepaald.

Mijn eigen bewogen ontwikkelingsproces heeft me gebracht tot waar ik nu ben met als voornaamste kernkwaliteiten gevoeligheid, helderheid, betrokkenheid en rust.

Mijn kracht ligt in het motiveren en inspireren van mensen waarbij ik hoofd en hart combineer. Daarnaast kan ik ook kritisch  zijn, maar altijd positief en opbouwend.

Door diverse bij- en nascholingen/trainingen ben ik verder en meerdere malen gecertificeerd op het gebied van Partnerrelatietherapie,  E.M.D.R., Ontwikkelingsgericht Coachen, NLP, Transactionele Analyse, Mindfulness, Psychodrama, Oplossingsgerichte Gesprekstherapie en Medische Basiskennis Fysiologie, Anatomie en Pathologie.  In 2016 heb ik het diploma Psychosociale Basiskennis volgens de PLATOtermen behaald.   In 2020  heb ik me bijgeschoold  en ben  ik gecertificeerd in:  Narcisme binnen relaties en Positieve  Psychologie bij het Opleidingsinstituut Hupper.

Naast het werken in mijn eigen praktijk heb ik jarenlang  gewerkt in de Eerstelijnshulpverlening met slachtoffers van onder meer geweldsmisdrijven (waaronder slachtoffers van relationeel/huiselijk geweld) en zedenmisdrijven bij Slachtofferhulp Nederland. Hierdoor heb  ik veel expertise opgebouwd voor hulp bij traumaverwerking a.d.h.v.richtlijnen van het Instituut voor Psychotrauma (IVP). Ook heb ik veel positieve resultaten geboekt met het werken met de zeer effectieve traumatherapie EMDR.

Wat kun je verwachten:

Mijn deskundigheid wordt gewaarborgd door de wettelijke beroepsregistratie als Psychosociaalwerkende  geaccrediteerd door de NFG-Nederlandse Federatie Gezondheidszorg en de VPMW-Vakgroep Psychosociaal en Maatschappelijk Werk. Tevens sta ik ingeschreven bij het RBCZ-  Register Beroepsoefenaren Complementaire Gezondheidszorg