Coaching

Coaching

Coaching is een vorm van individuele training & begeleiding. Hierbij word je ondersteund bij het optimaal benutten van je capaciteiten. Een coach fungeert als spiegel, begeleider en vertrouwenspersoon.

Voor wie?

Coaching is een geschikte vorm van begeleiding voor iedereen die op een gestructureerde manier wil werken aan zijn persoonlijke ontwikkeling & groei.

Sommige mensen ervaren een coachgesprek als een moment van bezinning, opluchting en verheldering. Anderen zien het als een investering in zichzelf. Een coach begeleidt bij diverse levensvragen in verschillende levensfasen. Een coach helpt je op weg en loopt een tijdje met je mee. Motivaties van mensen om naar een coach te gaan zijn zeer divers.
Enkele voorbeelden: beter leren communiceren, begeleiding bij het bereiken van doelen, assertief worden, verbeteren van relaties en stresshantering.

Tijdens de sessies leer je op een creatieve en verhelderende manier omgaan met je persoonlijke innerlijke vermogens. Het aantal gesprekken is afhankelijk van je persoonlijke behoeftes en doelen.

Doelen kunnen zijn:

Supervisie

Onder coaching kan ook supervisie vallen. Supervisie betekent dan een intensief en werk- en persoongericht leertraject. Supervisie is een methode van opleiden die je in je beroep helpt verder te leren. Het is een persoonlijke leerwijze waarbij de samenhang van jouw persoon, je werksituatie en beroep centraal staat.

Voor wie is supervisie bedoeld? Supervisie is een goede keuze als je:

Je supervisie begint met een kennismakingsgesprek. Na de kennismaking maken we afspraken over de periode en de intensiteit van de supervisie. Bijvoorbeeld gedurende een half jaar, eenmaal per 3 weken. We werken aan de hand van leervragen die je zelf opstelt. Tijdens de supervisie breng je je concrete werkervaring en knelpunten in.