Visie

Mijn visie

Uitgangspunt 1: Persoonlijke groei

Somberheid, stress, werkdruk, gebrek aan vitaliteit, weinig zelfvertrouwen of eenzaamheid zijn normale gevoelens die bij het leven horen, maar soms kunnen die gevoelens je teveel worden en bestaat de kans dat deze uitmonden in een burn-out en/of depressiviteit.

Negatieve denkpatronen, angstgevoelens, lichamelijke klachten en/of het vastzitten in traumatische ervaringen kunnen je leven eveneens behoorlijk lastig en ingewikkeld maken.

In de praktijk komen mensen die meer uit het leven willen halen.
Diegenen die het gevoel hebben dat ze vastlopen in hun huidige manier van leven. Blokkades beperken je in de weg naar levensvreugde en kunnen betrekking hebben op:

Je kunt leren die persoonlijke bagage van problemen van een afstand te bekijken en leren er anders mee om te gaan.

Ieder mens heeft mogelijkheden tot persoonlijke groei gekregen. Het zoeken hiernaar en leren die te gebruiken is de kern van counseling/coaching/therapie. Kennis en waardering van jezelf leidt tot inzicht en zelfvertrouwen. Vanuit dat vertrouwen kan iedereen zich ontwikkelen tot een krachtig en vreugdevol mens. Die zoektocht maakt het leven niet altijd makkelijker, maar is altijd zinvol en geeft meer vreugde en geluk.

Uitgangspunt 2: Heling

Als het om therapie gaat (dit in tegenstelling tot coaching/counseling waarbij wordt gewerkt in het hier en nu), (het woord therapie betekent helen) wordt er vanuit gegaan dat er eerst zal worden gekeken of er "oud zeer" ten grondslag ligt aan je problematiek. Dit kan dan eerst worden "opgeruimd" voordat er verder wordt gewerkt aan je doelen.

Je kunt nog rondlopen met een niet verwerkt trauma of je hebt in de loop van je leven vaak overlevingsmechanismes, overtuigingen, denkbeelden ingezet die je vanuit je kindzijn hebt geleerd en meegekregen, waarbij ook afweermechanismes zitten die je hebt aangewend om pijn niet te hoeven voelen. Pijn die we meestal allemaal als opgroeiend kind tot in de volwassenheid hebben ervaren; dit hoort bij opgroeien: geen enkele ouder kan op elk moment alle emotionele behoeftes van het kind vervullen.

Je gaat dit onderzoeken; dat kan een pijnlijk proces zijn, maar je komt er altijd sterker uit; dingen vallen op zijn plek. Traumatherapie is een methodiek die hierbij heel ondersteunend kan zijn, maar daarnaast zijn meerdere behandelingen inzetbaar en mogelijk, waaruit wordt een keuze gemaakt.

Zoals bijvoorbeeld: Je ruimt belemmerende emoties en gedachtepatronen op, je onderzoekt de kracht van het denken en overtuigingen. Je leert je talenten concreet te maken, te waarderen en in te zetten, hierdoor krijg je veel meer zelfvertrouwen. Je zult in de loop van het behandelingstraject meer balans in jezelf gaan ervaren, meer greep op je leven krijgen en beter gaan functiontioneren.

Uitgangspunt 3: Autonomie

Door aan het werk te zijn met en vanuit je eigen mogelijkheden, merk je dat je steeds meer gaat leven vanuit een fundament, je innerlijke kern. Die kern is en wordt ook steeds vaker een onuitputtelijke bron van kracht, liefde, zelfvertrouwen en geluk. Het is de essentie waaruit je leeft.

Dat wil niet zeggen dat er nooit meer verdriet of pijnlijke gebeurtenissen zullen zijn. Die horen bij het leven. Maar je hebt een aantal gereedschappen leren hanteren waardoor je jouw leven als verrassend en onbelast gaat ervaren.

Je leert te leven met een innerlijk gevoel van autonomie omdat het contact me je ware Zelf, je ware Ik, je innerlijke Kern is hersteld.