Een zeer effectieve therapie die zorgt voor een snelle manier van het verwerken van traumatiek. Laat herinneringen vervagen en de daarbij, steeds weer - bewust of onbewust opgeroepen pijnlijke emoties verdwijnen.
Een kernkwaliteit is een uitdrukking van jouw wezen. Een kernkwaliteit bezielt je, geeft je inspiratie, vleugels. Je kunt er goed mee overweg. Een kernkwaliteit is niet in de eerste plaats een eigenschap, maar een mogelijkheid waarop je kunt afstemmen.
Counseling
Een oplossingsgerichte aanpak. Hierbij wordt er gewerkt vanuit oplossingen en niet vanuit problemen.
een aandachtstraining, ontspannings- en meditatietechniek waarin Westerse en Oosterse kennis met elkaar zijn verweven en is effectief voor het bestrijden van stress en pijn.
Je komt in contact met een diep gevoel van welzijn en ontspanning van geest en lichaam, zelfs in zeer moeilijke omstandigheden.
Trauma therapie
Teleurstellingen horen bij het leven. Maar soms overkomen je gebeurtenissen die zo ingrijpend zijn dat je er alleen of met hulp van familie en/of vrienden niet meer lijkt uit te komen. Dan is er sprake van een trauma. Je vraagt je dan steeds weer af of het ooit wel weer eens goed komt.
Hierbij wordt nagegaan hoe je je bezigheden, ervaringen en problemen meer zelf kan sturen. Aspecten uit je persoonlijk leven worden in een educatief en ontwikkelingsgericht kader geplaatst. Er wordt gebruik gemaakt van Het Inzicht- Coachingspel.
Coaching is een vorm van individuele training & begeleiding. Hierbij word je ondersteund bij het optimaal benutten van je capaciteiten. Een coach fungeert als spiegel, begeleider en vertrouwenspersoon.
Voor wie?
Coaching is een geschikte vorm van begeleiding voor iedereen die op een gestructureerde manier wil werken aan zijn persoonlijke ontwikkeling & groei.
Sommige mensen ervaren een coachgesprek als een moment van bezinning, opluchting en verheldering. Anderen zien het als een investering in zichzelf. Een coach begeleidt bij diverse levensvragen in verschillende levensfasen. Een coach helpt je op weg en loopt een tijdje met je mee. Motivaties van mensen om naar een coach te gaan zijn zeer divers.
Enkele voorbeelden: beter leren communiceren, begeleiding bij het bereiken van doelen, assertief worden, verbeteren van relaties en stresshantering.
Tijdens de sessies leer je op een creatieve en verhelderende manier omgaan met je persoonlijke innerlijke vermogens. Het aantal gesprekken is afhankelijk van je persoonlijke behoeftes en doelen.
Doelen kunnen zijn:
Verbetering van prestaties en persoonlijk functioneren
Verbetering van de communicatie en relaties met anderen
Balans in je leven
Inzicht in eigen mogelijkheden, beperkingen en kwaliteiten
Helderheid in persoonlijke doelen.
Inzicht in je eigen levensvisie
Bewustwording van je gedachtes en gevoelens
Inzicht in in je persoonlijke motvaties en drijfveren
Bewustwording van je eigen levensweg
Inzicht in je eigen gedrag en de invloed daarvan op je omgeving
Een supervisietraject
Supervisie
Onder coaching kan ook supervisie vallen. Supervisie betekent dan een intensief en werk- en persoongericht leertraject. Supervisie is een methode van opleiden die je in je beroep helpt verder te leren. Het is een persoonlijke leerwijze waarbij de samenhang van jouw persoon, je werksituatie en beroep centraal staat.
Voor wie is supervisie bedoeld? Supervisie is een goede keuze als je:
Beter wilt functioneren op je werk
Het idee hebt meer te kunnen met je capaciteiten en ervaring
Naar een manier zoekt om goed om te gaan met veranderingen in je werk
Bang bent voor een burn-out
Workaholic-verschijnselen hebt
Geen energie meer hebt, minder betrokken bent en geen plezier in het werk hebt
Gaat reïntegreren na een langdurige ziekte.
Je supervisie begint met een kennismakingsgesprek. Na de kennismaking maken we afspraken over de periode en de intensiteit van de supervisie. Bijvoorbeeld gedurende een half jaar, eenmaal per 3 weken. We werken aan de hand van leervragen die je zelf opstelt. Tijdens de supervisie breng je je concrete werkervaring en knelpunten in.
Hulp
Therapie
Relatietherapie
Traumaverwerking
Counseling
Coaching
Aangesloten bij
De NFG RBCZ
Info
Algemeen
Visie
Links
Info voor verwijzers
Algemene voorwaarden
Privacy
Hulp
Therapie
Relatietherapie
Traumaverwerking
Counseling
Coaching
Methodieken
Transactionele Analyse
Een Persoonlijkheids- en Communicatiemodel dat ervan uitgaat dat je communiceert vanuit een Ouderpositie, een Volwassenepositie en een Kindpositie.
NLP
Neurolinguistisch Programmeren, een model met als uitgangspunt dat een positieve instelling en positief gestelde doelen leidt tot actief positief gedrag.
Enneagram
Een persoonlijkheidstheorie van 9 types, met voor elk type een specifieke structuur met elk zijn eigen valkuilen en thema.
Psychodrama
Een rollenspel dat ingezet kan worden om bepaalde (meestal familie)verhoudingen met anderen te onderzoeken en daarmee te verhelderen (wordt vaak binnen Familieopstellingen gebruikt).
Tarot
Een kaartspel en hulpmiddel om vanuit een bepaalde symboliek te kijken naar het probleem.
Focussen
Een methodiek waarbij je dmv. van vragen focust , zodat je komt bij de werkelijke problematiek waarbij je lichaam een signaal geeft dat je op het goede spoor bent.
Creatieve therapie
Met behulp van beeldend materiaal ( zoals bv. verf, gekleurd papier, potlood, krijt, klei)wordt verwerkt en betekenis gegeven aan wat er binnen in je leeft.
Schrijftherapie
D.m.v. gerichte schrijfopdrachten kunnen vraagstukken worden beschreven en op een rij gezet, waardoor een overzicht ontstaat; dit schept helderheid en duidelijkheid.
Levensboek
In bepaalde gevallen (dit hangt van je hulpvraag en je doel af) krijg je een Levensboek mee in een van de eerste sessies, waarin je opdrachten kunt verwerken. Dit Levensboek neem je dan elke sessie mee, zodat we altijd terugkomen op het huiswerk dat in de tussenliggende periode van twee sessies is gedaan.
Huiswerkopdrachten
Dit is een belangrijk onderdeel van de behandeling; uit elk gesprek komen vaak een aantal opdrachten voort: doe-opdrachten (acties), leesopdrachten, schrijfopdrachten, uitbeeldende opdrachten, maar ook bv. alleen een opdracht om over iets na te denken.
{"isDev":false,"baseUri":"https:\/\/deinnerlijkekern.nl\/","maxFileUploads":"20","maxFileSize":20971520,"maxFileSizeString":"20MB","translations":{"system.langCode":"nl","pages.warningTemplateChange":"Als u van template wisselt, gaan niet-opgeslagen wijzigingen verloren, wilt u zeker weten doorgaan?","media.uploadMaxFilesWarning":"U kunt maximaal :amount bestanden tegelijk uploaden","media.uploadMaxFileSizeWarning":"Bestanden mogen maximaal :max zijn","media.fileTypeWarning":"Alleen bestanden met de volgende extensties zijn toegestaan: ","media.deleteConfirm":"Wilt u zeker weten de :amount geselecteerde bestanden verwijderen?","media.deleteConfirmOne":"Wilt u zeker weten het geselecteerde bestand verwijderen?","media.createFolder":"Geef een naam op voor de nieuwe map","media.defaultFolderName":"Nieuwe map","media.editFileName":"Geef een nieuwe naam op voor het bestand","dataTable.delete.confirmOne":":itemSingular verwijderen?","dataTable.delete.confirm":"Wilt u zeker weten deze :amount :itemPlural verwijderen?","dataTable.closeWarning":"Er zijn nog niet opgeslagen wijzigingen aangebracht, wilt u zeker weten dit venster sluiten?","dataTable.switchWarning":"Er zijn nog niet opgeslagen wijzigingen aangebracht, wilt u zeker weten doorgaan?","dataTable.restoreConfirm":"Wil je de data van het huidige formulier overschrijven met de opgeslagen herstel data van :date?","statistics.fetchingNewData":"Nieuwe gegevens ophalen...","statistics.fetchingFailed":"Ophalen van data mislukt","statistics.fetchNewData":"Data vernieuwen","statistics.visitors":"Bezoekers"},"allowedExt":["jpeg","jpg","png","gif","pdf","doc","docx","xls","xlsx","ppt","pptx","svg","mp4"],"tinyMceApiKey":"jijtnd9gx0m4m78szg3zvmej6ductsblt26vv5g7lfyvtbfz"}